Inspiration

Historisk pärla i Gamla stan anno 1453

By 6 april, 2019 maj 9th, 2019 No Comments

Historisk 2:a med härlig utsikt över Saltsjön och Söders höjder! Bostaden har detaljer såsom vackra golvtiljor, synliga takbjälkar samt kakelugnar bevarade. Det här är en bostad där historiska vingslag är i perfekt harmoni med det nutida.

Vardagsrummet som är hela 33 kvm stort har ett fint ljusinsläpp genom två fönster som är vända ut mot Järntorget. Rummet pryds av en majestätisk kakelugn från 1700-talet i klassiskt vitt och blått. Här använde vi flera av våra inredningsfavoriter. Bland annat Wassily Lounge Chair från Knoll som formgavs år 1925 av Marcel Breuer. Wassily Lounge Chair är en av 1900-talets stora designikoner tillsammans med Fritz Hansens klassiska stol ”sjuan” formgiven av Arne Jacobsen 1955. Vi älskar att blanda metaller och kompletterade det rostfria stålet med det tidlösa NEB bordet av Per Söderberg och soffbordet Flash från Tom Dixon i mässing.

Vår nya soffa i manchestertyg från R.O.O.M och den unika samt handgjorda orientmattan från Bargi i ljust gröna toner skapade den maskulina och ombonade känslan som vi var ute efter.

Bostaden har en ljuskrona bestående av flera hängen med glödlampor utspridda längs takbalkarna. Här finner vi också en lampfavorit från Flos designad av bröderna Bouroullec, lampan är en pendel som hänger löst via den nio meter långa kabeln.

Även det rofyllda sovrummet har dekorativa takbalkar tillsammans med en vacker tegelvägg. Där finns en fin fungerande kakelugn som ger en härlig stämningsfull känsla åt rummet. Sängkläder och kuddar är från Dirty linen och det röda bordet i kalksten är specialdesignat av Svenskt Hem.

Fotokonst är från Yellow Korner.

Växter och vaser är från Christoffers blommor, vi kan varmt rekommendera Christoffers två växtbutiker i Gamla stan och på Södermalm.

Järntorget 85 ligger ute till försäljning och HÄR finner ni annonsen.

 

Foto: Jesper Florbrant Styling: Svenskt Hem för Mäklarhuset och Mikael Lindström.

Leave a Reply