Inspiration

Drömhem på Hälsingegatan 19

By 16 oktober, 2019 No Comments

Denna fina sekelskiftstvåa har med varsam hand renoverats för att bibehålla de tidstypiska detaljerna så som stuckaturer, takrosetter och vägglister som ramas in väl med den moderna känslan från kök och inredning. Med den generösa takhöjden och rymden landar vi i de chokladbruna vackra trägolven som sveper sig genom hela lägenheten.

 

Styling: Svenskt Hem för Erik Olsson Fastighetsförmedling och Rune Granlund

Här möter vi ett generöst vardagsrum med underbart ljusinläpp. Den gröna växten till höger är en monstera som har kommit att bli en stor favorit i våra hem. En tålig och uppskattad växt med ett karaktäristiskt utseende och breder ut sig med sina stora, flikiga och blankt gröna blad.  Till vänster har vi denna ljuvliga klättersparris som med en härlig och rufsig karaktär ger grönska i hemmet.

 

Vi gillar vår fantastiska tavla av fotokonstnären Slim Aarons Inköpt på Yellow Korner. Förutom att du blir badsugen och drömmer dig bort piggar den upp och skapar en modern och frisk känsla i rummet. Den mörkbruna manchestersoffan från Sits  går ton i ton med vår vintage matta. Mattan är otroligt vacker med vaga mönster i isblått som går i samma ton som mohairpläden från Himla. Taklampan i guld från Tom Dixon piggar upp med sin runda form och glansiga yta.

 

Det skira glasbordet Pedrera från Gubi lättar upp fint i inredningen medan Wassily Chair i svart läder skapar lite attityd och tuffar till det. De stora gröna guddarna i sammet är från Dirty Linen. Den mönstrade kudden av vackra penséer är en favorit från Christian Lacroix. Christian Lacroix är en mycket inspirerande designer som blandar utmanande färger tillsammans, vilket har gjort honom känd som ”Mannen med den magiska penseln”. I bokhyllan finner vi små vaser från lindform, Sea Tulip från Love Warriors och Cluster med handblåsta glasdroppar från Tadé. Ljusstaken i mässing är vintage.

 

På det moderna matbordet i mässing från No Early Birds valde vi vackra vita liljor som snittblomma. Bordet ihop med de svarta sjuan stolarna tycker vi blir en bra match.

 

I de moderna svarta köket inspirerar vi med grönsaker och olja från Nicolas Vahé.

 

Den gröna svanssparrisen är magisk i köket ihop med Elefantörat.

 

All fotokonst kommer från Yellow Korner.

 

Vi älskar levande ljus!

 

I sovrummet skapar vi harmoni med rosa.

 

Lampan Z1 från AY Illuminate är ljuvlig här och knyter samman med golven.

 

Palettbladet i fönstret har fansastiska hjärtformade mjuka blad som går i rosa och bruna toner. Historiskt kom palettbladet till oss på mitten av 1800-talet från Tropiska Asien. Det vackra bladverken är en av anledningarna till att den valdes ut till årets sommarblomma.

 

Med lakanen i ekologiskt bomull från R.O.O.M ihop med linnepläden från HIMLA skapar vi en härlig mix av material och texturer. Marängerna som är hemmagjorda av oss gör sovrummet mer drömmigt och romantiskt. Vem vill inte vakna upp i denna dröm?

 

Hälsingegatan 19 ligger ute till försäljning och HÄR finner ni annonsen.

Leave a Reply